Blidinje je ovih dana ponovno na meti provalnika, ovaj put provaljeno je u dvije privatne vikendice na Risovcu, u blizini skijališta.  

Provale su najvjerojatnije izvršene u posljednja 24 sata. Očevid je obavila PU Jablanica, te se poduzimaju daljnje mjere i radnje kako bi se pronašli počinitelji ovih krađa, piše blidinje.net.

Otuđena su dva  LCD televizora, odvaljeni su štokovi i vrata, a razbacane stvari su vidljiv dokaz da nepoznati počinitelji traže vrijednije stvari. U većini slučajeva lopovi traže oružje, tehniku, kućanske aparate ili ne ukradu ništa jer u dosta vikendica nema vrijednih stvari. Za svakog vlasnika njegov privatni posjed i vikendica imaju neprocjenjivu vrijednost, stoga sama provala dovodi do ogorčenosti i nesigurnosti.

Svjesni činjenice da su provale na ovom području česte, sve više vlasnika angažira zaštitare, ugrađuje alarme ili videonadzore u vikendicu i oko vikendice. Nadamo se da će mjerodavni naći rješenje kako bi krađa i provala na području Parka prirode Blidinje bilo sve manje. Mnogima je prekipjelo, umjesto da uživaju u prirodi i odmoru, strahuju šta ih sve može zateći kada dođu na svoj posjed.

blidinje.net