Foto: Dražana Tokić/Tomislavcity

Svetkovina svetoga Ilije proroka, zaštitnika Bosne i Hercegovine, danas je tradicionalno proslavljena u duvanjskom kraju. Posebno svečano je u Samostanu-duhovnom centru “Karmel sv. Ilije” na Buškom jezeru, na Gradini u Stipanićima, Borčanima, Gornjem Brišniku i Vojkovićima gdje su u 11 sati slavljena središnja misna slavlja uz sudjelovanje brojnih vjernika i hodočasnika.

U Vojkovićima je ujedno proslavljen veliki jubilej – stota obljetnica izgradnje crvke sv. Ilije Proroka. Tamo je svetu misu predslavio gospićko-senjski biskup Zdenko Križić. Euharistijsko slavlje pjevanjem je uveličala Klapa Grga iz Posušja.

Foto: RTG

U popodnevnim satima, također u Vojkovićima, očekuje se prigodni zabavni program. Uz Klapu Grga sudjelovat će Grupa Family, HKUD fra Jozo Križić Roško Polje i Tamburaški sastav Dukati.

Foto: Ante Đikić/Tomislavcity

Misno slavlje u Karmelu predslavio je mjesni biskup mons. Petar Palić istaknuvši da Bog i dandanas traži ljude da ga poslušaju i da mu se predaju, baš kao što je to radio sv. Ilija.  Sv. Ilija nas uči kako trebamo biti poslušni i biti ustrajni.

„Božje Ilije” ne odustaju!“ – kazao je mons. Palić čiju propovijed donosimo u video zapisu.

 

 

 

Tomislavcity