U subotu, 7. listopada s početkom u 19 sati u novoj župnoj dvorani Hrvatske katoličke župe Blaženog Alojzija Stepinca u Salzburgu, bit će predstavljene četiri knjige Ivane Ćurić. Riječ je o tri knjige za djecu i mlade „Sedmero znatiželjnih“, „Folirant u razredu“ i „Moj tata super heroj“ te romanu za odrasle „Ćaćino dite“.

Organizatori promocije su nastavnici Hrvatske dopunske škole u Salzburgu Kata Jelušić, Ivan Vincetić i Mirjana Kukavica, a knjige će predstaviti sama autorica.

Pored promocije u subotu navečer Ivana će svoje tri knjige za djecu i mlade na poseban način predstaviti djeci Hrvatske dopunske škole u subotu za vrijeme izvođenja nastave. Knjiga „Ćaćino dite“ je roman koji je podijeljen u dvadeset i pet poglavlja i čitatelja uvodi u svijet dviju, odnosno  triju po društvenom statusu različitih obitelji od kojih svaka ima svoj sustav vrijednosti. Međutim kada te obitelji dođu u međusobni kontakt, javljaju se promjene koje postaju snažne i nezaustavljive.

Ivana Ćurić je mlada književnica i profesorica razredne nastave iz Tomislavgrada, kojoj ovo nisu prve napisane knjige. Prije njih su bile dvije knjige  istoimenog naslova „Iz dnevnika jedne mlade“ koje su skup kratkih humorističnih priča iz svakodnevnoga života.  Cijeli Ivanin književni opus predstavljen je publici u brojnim gradovima Bosne i Hercegovine kao i Republike Hrvatske. Publici u Salzburgu je dobro poznata jer je svoje dvije „mlade“ Ivana već promovirala u Mozartovom gradu. Ona ipak kao pravo „ćaćino dite“ po treći put rado dolazi u grad u kojem je dugo godina živio i radio njezin pokojni otac.

Organizatori ovog događaja obećavaju ugodnu večer i pozivaju sve koji su u Salzburgu i okolici da dođu i provedu vrijeme uz ove lijepe priče koje su odlika  svakodnevnog života i u kojim se svi možemo pronaći. Nakon predstavljanja knjiga bit će upriličena zakuska kao i mogućnost razgovora s autoricom ovih zanimljivih knjiga.

Mirjana Kukavica/Tomislavcity