Tijekom prošle godine započelo je uređenje i urbanizacija područja iznad Ulice Mijata Tomića prema Laticama. Mnogi stanari zgrada, tada Ulice Mijata Tomića, a sada Ulice sv. Venancija obradovali su se ovim radovima, nadajući se da će napokon dobiti pristojan put za izlazak na glavnu ulicu jer su često imali probleme kada su oborinske vode raznosile makadamski nasip. No, nakon iskopa, polaganja kanalizacijskih cijevi i djelomičnoga završetka grubih radova, sve je stalo i tek tada su nastali problemi stanara navedenih zgrada.

Sve oborinske vode usmjerene su na novi put, odnosno prema zgradi koja je prva do puta. Nakon svakoga pljuska poplavi ulaz u zgradu  i ulazni hodnik, a kod većih pljuskova i dio podruma. Bujica raznese i makadamsku cestu, pa je potrebno nastupati materijal da bi se uopće moglo doći pred zgradu.

Stanari su bili strpljivi, čekali nastavak radova i željno iščekivali normalnu prometnicu. No, kako nema nikakvih naznaka o početku radova, pitaju što će se tek dogoditi na jesen i kako se boriti protiv sve vode koja teče s Latica na glavnu ulicu?

Tomislavcity