U povodu 76. obljetnice mučeništva bl. Miroslava Bulešića i ove je godine u Dučiću (Prisoje) kod spomenika „Vrata u vječnost“ slavljena sveta Misa za sve žrtve svih ratova župe Prisoje, za poginule hrvatske branitelje, one znane čija su imena napisana na ovome spomeniku ali i za sve neznane žrtve.

Vjernici su se u lijepome broju odazvali ovoj svetoj Misi koju je predvodio don Lovre Šola, svećenik Splitsko-makarske nadbiskupije rodom iz Prisoja, uz koncelebraciju don Ante Kutleša – našega umirovljenog svećenika.

“Tko može žudjeti mučeništvo? Samo onaj koji je prožet Bogom. Koji je prožet do dna srca i duše Duhom Svetim. Koga nosi ljubav. Mučeništvo je ljubav. Mučeništvo je pobjeda nad svim mržnjama”, riječi su kardinala Franje Kuharića.

(„NITKO NEMA VEĆE LJUBAVI OD OVE:  POLOŽITI VLASTITI ŽIVOT ZA SVOJE PRIJATELJE“)

Iv. 15-13

Neka im je vječni pokoj! Pokoj vječni daruj im gospodine. I svjetlost vječna neka im svijetli!

Molitva za zagovor blaženog Miroslava Bulešića

Bože, Oče naš nebeski, Ti si u svećeniku Miroslavu Bulešiću dao svome narodu revnoga pastira i neustrašivog mučenika. Po njegovu zagovoru učvrsti u nama vjeru i ustrajnu strpljivost u teškoćama života te daj da se spremno zalažemo za rast i jedinstvo Crkve. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen. Molim Te da mi po zagovoru blaženog Miroslava udijeliš milost… Oče naš. Zdravo Marijo. Slava Ocu.

Župa Prisoje/Tomislavcity