Jučer su u prostorijama Srednje strukovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića u Livnu polaznici STEMI radionice održali svoju zadnju radionicu u ovom ciklusu te su stečeno znanje i vještine u proteklih mjesec dana skupa sa svojim mentorima prezentirali zainteresiranoj javnosti.

STEMI radionice organizirao je Edukacijski razvojni park Ho-Ruk zajedno sa Srednjom strukovnom školom Silvija Strahimira Kranjčevića iz Livna, a uz financijsku potporu Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta.

Polaznici radionice upoznali su se s 3D modeliranjem, elektronikom, arduino programiranjem i programiranjem mobilne aplikacije, a konačni proizvod njihova rada je STEMI robot – pauk kojeg su jučer uz svoje mentore predstavili javnosti.

Na održanoj zadnjoj radionici i prezentaciji sudjelovali su, a isto tako mladim polaznicima i njihovim mentorima čestitali i pružili podršku za budući rad i djelovanje predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Vukadin, ministrica znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije, Gordana Nakić i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije, Božo Perić. Istaknuli su kako će Vlada Hercegbosanske županije u budućnosti podržati daljnje aktivnosti Edukacijskog razvojnog parka Ho-Ruk s ciljem da što veći broj zainteresirane djece s područja Hercegbosanske županije prođe kroz programe i radionice spomenutog udruženja.

Nakon održane radionice i prezentacije predstavnici Vlade Hercegbosanske županije u pratnji ravnatelja Srednje strukovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića, Saše Grabovca obišli su prostorije navedene škole gdje ih je ravnatelj Grabovac detaljnije upoznao s radom i djelovanjem ove srednjoškolske ustanove, trenutnim stanjem, planovima i projektima za buduće razdoblje.