Foto: Mandino Selo

U organizaciji Udruga za promicanje istine o hrvatskoj povijesti i Matice hrvatske Tomislavgrad u dvorani Skupštine HBŽ u Tomislavgradu večeras je održana promocija najnovije knjige „Laži o srpskom antifašizmu i antisemitizmu“, autora prof. dr. sc. Mihovila Biočića, ravnatelja KBC-a Split od 1993. do smjene od strane trećesiječanjske vlasti 2000. godine. Naglasimo kako je 2022. Općinsko vijeće Tomislavgrad za iznimna postignuća na području zdravstva u razdoblju od 1992. godine do 1995. godine u općini Tomislavgrad dodijelio KBC-u Split priznanje Medaljon Općine Tomislavgrad, na čijemu je čelu dakle bio upravo dr. Mihovil Biočić, koji je tom prigodom i preuzeo ovo priznanje.

U svome obraćanju naglasio je razloge koji su ga ponukali na pisanje ovakve knjige koja je izišla malo prije izbora za novi saziv Hrvatskoga sabora. Uputio je  predizborni poziv svim političarima, svim kandidatima na izbornim listama i cjelokupnoj hrvatskoj javnosti na upoznavanje s povijesnim istinama, odnosno sve što je potrebno znati o srpskim podvalama, kako bi prestale ideološke ucjene i trgovačke.

Okupljanima su se uz dr. Biočića obratili predsjednik Matice hrvatske Tomislavgrad Mate Kelava, predsjednica Matice hrvatske Split Snježana Šetka i sveučilišni profesor dr. sc. Josip Stjepandić.

Kao i obično glazbena pratnja ove lijepe večeri bio je pjevački ansambl Matice hrvatske Tomislavgrad “Anđeli”, a moderatorica Mateja Rožankovic Dilber.

Galerija fotografija i zvučni zapis na portalu Mandino Selo.