Foto: Tomislavcity

Dvorana Skupštine Hercegbosanske županije bila je pretijesna za sve one koji su večeras bili gosti Ante Barišića na promociji njegove prve zbirke pjesama „Život nije trka, već putovanje“.

Okupljene je na početku pozdravio predsjednik tomislavgradskog ogranka Matice hrvatske, u čijoj nakladi je knjiga tiskana, prof. Mate Kelava dok je o knjizi govorila prof. Petra Bušić.

Foto: Tomislavcity

Prof. Bušić kazala je kako je riječ o knjizi koja je zaista bliska čitatelju.

„Ne bih puno tumačila što to znači da je neka zbirka pjesama bliska čitatelju, ali svatko od Vas u ovoj prostoriji može pronaći barem jednu pjesmu s kojom se može poistovjetiti“, rekla je prof. Petra Bušić.

Autor knjige Ante Barišić prisjetio se kako je počeo pisati pjesme kazavši da počeci pisanja sežu u daleku 1983. godinu. Ipak, većina tih pjesama je izgubljena ili bačena. Pisanju se vratio par godina kasnije kada je u Osijeku upoznao svoju sadašnju suprugu Juliju.

„Kažem sam sebi ma idem ja njoj napisati jednu pjesmu, valjda će pasti na to. I ne pišem ja o njoj, nego napisah pjesmu o njezinom rodnom gradu. I svidjela se pjesma mojoj Juliji. Prihvati me onakvog kakav jesam i od davne 1986. godine imam olovku i Juliju u rukama“, rekao je Ante zahvalivši svojoj supruzi na potpori i svim zajedničkim godinama.

Uz suprugu, djecu, brata i sestre, Ante je knjigu posvetio suborcima i ratnicima u Domovinskom ratu, a najveću posvetu Svevišnjem Gospodinu koji mu je dao talente da može “svoje osjećaje i razmišljanja izreći kroz pjesme“.

Također, svojim glazbenim izvedbama promociju zbirke pjesama uveličale su članice pjevačkoga ansambla Matice hrvatske Tomislavgrad te guslar Ilija Sliško.

Foto: Tomislavcity
Foto: Tomislavcity
Foto: Tomislavcity
Foto: Tomislavcity
Foto: Tomislavcity
Foto: Tomislavcity
Foto: Tomislavcity
Foto: Tomislavcity

Ružica Klišanin/ Tomislavcity