Povodom 180. obljetnice osnutka župe Čuklić, u nakladi Svjetla riječi iz Sarajeva, tiskana je monografija Župa Čuklić od postanka do danas. Riječ je o zborniku znanstvenih radova dvanaest autora, od kojih je većina podrijetlom upravo iz ove župe ili iz livanjskoga kraja. Urednik monografije od 508 stranica, a ujedno i autor tri teksta je fra Marijan Karaula. Uvodni dio i proslov Pohvala zavičajnosti, napisao je dr. sc. fra Marko Semren (pomoćni banjalučki biskup), želeći time odati priznanje prije svega uredniku, a onda i svim autorima koji su svojim tekstovima upotpunili ovu monografiju.

Uz fra Marijanova tri teksta, ostalih trinaest radova napisali su Ana Papić, koja je tekstove lektorirala i korigirala te izradila kazalo imena, Dalibor Ballian, Miroslav Džaja, Ivana Čačija, Snježana Tole, Damir Tadić, Ružica Barišić, Jela Duvnjak i Ruža Zubac-Ištuk. Tekst o školstvu na području župe Čuklić napisala je Gordana Nakić, novoimenovana ministrica znanosti, prosvjete, kulture i športa u Vladi Hercegbosanske županije.

Monografiju su u srijedu, 23. prosinca 2020., u prostorijama župne crkve u Čukliću, predstavili recenzenti dr. sc. fra Robert Jolić, župnik župe sv. Marka Klobuk, i dr. sc. Marinko Marić iz Dubrovnika te urednik fra Marijan Karaula. U glazbenom dijelu programa, koji je moderirao župnik fra Josip Jukić, nastupio je župni pjevački zbor.

Čitava povijest župe sažeta je u jednu knjigu s mnoštvom lijepih i kvalitetnih fotografija koje je, uz one iz arhiva, kreirao fra Marijan Karaula te će kao takva biti vrijedan božićni poklon svim žiteljima župe Čuklić.

Tomislavcity