Svečanom akademijom u Sarajevu, humanitarna organizacija “Merhamet” MDD je 2.2.2018. godine obilježila 105 godina postojanja. 

Tako su sve jedinice, tj. osnovni odbori Merhameta u BiH i širom Europe, gdje postoje i djeluju, nastavili obilježavanje ovoga značajnog datuma. Merhamet Tomislavgrad je u tu svrhu podijelio i određene darove na području naše općine, te priprema dalje aktivnosti po pitanju obilježavanja ovog jubileja.

Općina Tomislavgrad dodijelila je prostorije Merhametu na besplatno korištenje u trajanju od 10 godina , a koje treba osposobiti da bi bile u funkciji. Kako bi Merhamet dobio na sposobnosti da obnaša svoju humanu misiju uključila se i firma “Jurčević commerc” koja je donirala dva računala na čemu zahvaljujemo, a posebno napominjemo da su samoinicijativno ponudili pomoć. HO “Merhamet” MDD stipendira nekoliko učenika s područja općine Tomislavgrad, a isto tako u punom iznosu financira prijevoz nekim učenicima, te pomaže u raznim potrebama socijalno ugroženim osobama.

Ovim putem pozivamo naše Duvnjake, a posebno naše poduzetnike da pomognu svojim susjedima. Novčane donacije mogu se uplatiti na:

HO “Merhamet” MDD Tomislavgrad, ž.r.ISP banka 1549995000217842, mat.br.74022 (s naznakom zašto su namjenjene).

 

HO “Merhamet” MDD Tomislavgrad