Odlukom Općinskog vijeća Kakanj od mjeseca travnja usluge vrtića “Mladost” plaćat će se samo 50 KM, kako bi usluge ove javne ustanove bile dostupne svim građanima sa cjelokupnog područja općine Kakanj.

Dosadašnje cijene usluga vrtića ”Mladost” bile su 125 i 150 KM, u ovisnosti od uzrasta djece, a namjera Općine Kakanj je da se napravi cijena koja će biti prihvatljiva i za građane sa malim obiteljskim mjesečnim primanjima.

”S obzirom na ograničenost kapaciteta i ograničen broj djece koja mogu biti primljena u kakanjski vrtić, definirani su kriteriji po kojima će se provoditi procedura prijema djece”, ističu iz nadležne općinske službe, koja će refundirati razliku u cijeni smještaja djece.

Javna ustanova za predškolski odgoj i obrazovanje “Mladost” Kakanj, u skladu sa svojim mogućnostima i iskazanim potrebama obitelji za različitim programima predškolskog odgoja i obrazovanja, na zahtjev roditelja, odnosno staratelja vršit će upis djece predškolskog uzrasta prema određenim kriterijima i utvrđenom prioritetu za upis.

Ovi kriteriji podrazumijevaju niz točaka kojima se utvrđuje osnova korištenja za brojne socijalne kategorije, a prednost pri upisu u okviru planiranog broja slobodnih mjesta ostvaruje dijete s većim brojem bodova.

JU za predškolski odgoj i obrazovanje “Mladost” Kakanj će izuzetno za upis tijekom ožujka dati prednost djeci koja već koriste usluge vrtića, zatim djeci s teškoćama u razvoju, koja ne podliježu postupku bodovanja, te djeci koja žive u iznimno teškim socijalnim i zdravstvenim prilikama, koja također ne podliježu postupku bodovanja.

bljesak.info