U povodu tragične smrti četiri osobe u prometnoj nesreći protekloga vikenda, Grad Mostar je utorak, 27. rujna, proglasio Danom žalosti.

Dan žalosti obilježit će se spuštanjem zastava na pola koplja na zgradama Gradske uprave i Gradskog vijeća i javnim ustanovama i poduzećima kojima je osnivač Grad Mostar.

Na Dan žalosti neće se na javnim mjestima održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera, a fizičke i pravne osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost dužne su svoje poslovanje obavljati primjereno Danu žalosti.

Također, obvezuju se elektronski mediji s područja Grada Mostara da svoje programske sadržaje prilagode Danu žalosti, navodi se u priopćenju Grada Mostara.

Dirljv tekst o djevojčici čiji su roditelji i brat stradali u prometnoj nesreći a koja se bori za život u mostarskoj bolnici napisao je književnik i novinar Darko Juka.

“Operirana joj oštećena jetra, odstranjena prsnuta slezena, spojeni lomovi na malenoj nozi… Ali, ništa ju ne boli koliko to što mama ne dolazi… Shrvane joj bake ne mogu obećati da će doći niti joj mogu kazati kako više ne će doći nikada… A ona i dalje pita i ne shvaća zašto je u svojoj boli ostavljena, bez mamina zagrljaja… Zašto ju tata i braco ne drže za ruke…

Tri su joj godine! Ona nije smjela upoznati takovu bol! Nije smjela!

Većina nas je nekada stisnula papučicu gasa… Ja sam i preveć puta… Boli me duša misleći na ovo dijete i na njezina iz krila života oteta devetogodišnjeg brata…

Svi bismo na onoj zaštiti od Sunca koju spuštamo ponad vjetrobranskoga stakla od danas trebali držati obiteljsku fotografiju Krstića, i oca i majke i sina i preživjele im kćerkice koja pita gdje joj je mama… Trebali bismo ih dobro pogledati svaki put prije nego okrenemo ključ…

Da nas njihova topla lica na kraju vožnje vrate doma, i nas i sve koje ćemo susresti na cesti, na cesti koja vreba i čeka na sljedećega koji će, unatoč i usprkos svemu, pijan stisnuti gas…”, napisao je Juka.