Sporazum o suradnji u području informacijske i komunikacijske tehnologije sklopili su Sveučilište u Mostaru i Ericsson Nikola Tesla s HT Eronetom u okviru 21. međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru.

Sporazum su potpisali rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić, predsjednica Ericssona Nikole Tesle mr. sc. Gordana Kovačević i predsjednik Uprave HT ERONET-a Vilim Primorac.

Rektor SUM-a prof. dr. sc. Zoran Tomić tom prigodom je istaknuo kako je potpisivanje sporazuma s kompanijom Ericsson Nikola Tesla i HT Eronetom za Sveučilište iznimno važno jer je jedan od strateških koraka SUM-a suradnja s gospodarstvenicima. „Ovime istovremeno implementiramo naš koncept društvene integracije. Rezultat suradnje će zasigurno biti povećanje istraživačkih kapaciteta, podizanje na višu razinu postojećih studija i mogućnost pokretanja novih studijskih programa sukladno potrebama tržišta rada“, objasnio je rektor dr. Tomić.

Ciljevi sporazuma su ostvarivanje suradnje i zajedničkih interesa u znanstvenoistraživačkoj djelatnosti, transferu znanja i transferu tehnologije te sveučilišnoj naobrazbi u području informacijske i komunikacijske tehnologije, a u svrhu zajedničkog stvaranja inovativnog društva znanja.

Predsjednik Uprave HT ERONET-a Vilim Primorac naglasio je kako vjeruje da će ovako pozitivna priča u budućnosti iznjedriti nove ideje i nove zajedničke projekte, na zadovoljstvo svih strana.

Predsjednica Ericssona Nikole Tesle mr. sc. Gordana Kovačević je naglasila kako je kompanija – lider u razvoju informacijsko komunikacijske tehnologije, sada s posebnim naglaskom na petu generaciju mobilnih mreža (5G), konstantno orijentirana na inovacije.