Foto: FB Piotr Zieliński

Poljski reprezentativac Piotr Zieliński kupio je dvije zgrade, renovirao ih i pretvorio u sirotišta u sklopu udruge “Petar Pan”.

Tamo odlaze uglavnom djeca iz obitelji u kojima postoji problem s alkoholom.

Roditelji poljskog reprezentativca brinu o domovima, a Piotr, kada je u Poljskoj, obilazi ustanovu i provodi slobodno vrijeme s djecom, prenosi portal Bog je tu.

O njegovom humanitarnom djelovanju 2022. godine pisao je portal Sport Bible:

Piotr Zieliński odličan je nogometaš, ali čini se još bolji čovjek. Ima svoju vlastitu humanitarnu organizaciju koja nosi naziv Petar Pan. Svojim vlastitim sredstvima kupio je i obnovio dvije zgrade kako bi ih namijenio za sklonište mladima čije su obitelji pogođene alkoholizmom, zlouporabom supstanci i drugim srodnim problemima.

“Želimo pružiti psihološku i organizacijsku podršku ne samo djeci u potrebi nego i njihovim obiteljima, bez obzira na to jesu li pogođeni bolešću, siromaštvom ili krizom u odnosima” – stoji na službenoj stranici Zaklade Petar Pan, prenosi Sport Bible.

“Vjerujemo da će im emocionalna i suštinska podrška omogućiti da prežive teška vremena, iskoriste teška iskustva i lakše se nose sa životom. Vjerujemo da ćemo izgradnjom mreže volontera uspjeti održati i umnožiti pruženu pomoć”, stoji na njihovom webu.

Zieliński igra za talijanski Napoli i nogometnu reprezentaciju Poljske. Iako se humanitarnim radom bavi već godinama, ova tema se aktualizirala u jeku Europskog nogometnog prvenstva 2024 koje upravo traje, a na kojem je Poljska ispala još u grupnoj fazi.