Foto: YouTube/ Screenshot

Mladi 20-godišnji veznjak zagrebačkog Dinama Petar Sučić u petak je donio odluku da će u budućnosti predstavljati Hrvatsku, umjesto Bosne i Hercegovine u kojoj je do sada bio član mlađih uzrasta.

“Petar Sučić, koji je iz Iskre iz Bugojna i Zrinjskog iz Mostara stigao u redove zagrebačkih Modrih, odlučio je u budućnosti braniti hrvatske boje, nakon što je tijekom proteklih nekoliko godina nastupao za mlađe nacionalne selekcije Bosne i Hercegovine”, potvrdio je u petak Hrvatski nogometni savez (HNS) na svojim službenim stranicama.

Sučić je o svojoj odluci već obavijestio Nogometni savez Bosne i Hercegovine.

“Odluka nije bila laka te bih želio zahvaliti svima u bosanskohercegovačkom savezu i tamošnjim reprezentacijama na razumijevanju. Ipak, kao Hrvatu mi je najveća želja predstavljati Hrvatsku koja je moja domovina. Pritom želim zahvaliti čelnicima HNS-a na iskazanoj želji da predstavljam Hrvatsku, kao i Dinamu koji mi je omogućio nogometni razvoj. Nastavit ću naporno raditi kako bih ispunio san i zaigrao za hrvatsku nogometnu reprezentaciju”, poručio je Petar Sučić.

Hrvatski nogometni savez pripremio je potrebnu dokumentaciju za promjenu Sučićevog nogometnog državljanstva te će je dostaviti Fifi na odobrenje. Po završetku postupka, u slučaju pozitivnog raspleta, Sučić bi imao pravo odjenuti hrvatski dres, objavio je HNS.