Planinarsko društvo ORLOVA STINA organizira prvu po redu opću planinarsku školu koja će omogućiti polaznicima da steknu znanja i vještine potrebne za uspješno i sigurno planinarenje. Opća planinarska škola osnovni je oblik obrazovanja planinara. Polaznici stječu znanja o kretanju i boravku u planini, opasnosti u planini, upoznavanju sa tehničkom opremom, prvoj pomoći. Također završena Planinarska škola uvjet je za upis u škole i tečajeve iz planinarskih specijalnosti (alpinističke, športsko-penjačke, speleološke, vodičke).

Planinarska škola namijenjena je svima koji žele početi planinariti, a nemaju previše znanja i iskustva, ali i planinarima s iskustvom koji žele proširiti svoje znanje i vještine. Svi ste dobrodošli: veliki i mali, stari i mladi!! Predavači u školi biti će iskusni planinari i gorski spašavatelji te stručnjaci iz područja speleologije, alpinizma, meteorologije i orijentacije. Teme koje će se obrađivati u školi propisane su pravilnikom Planinarskog saveza Herceg Bosne o osposobljavanju planinarskih kadrova.

Termin škole – početak od 6.travnja 2018. u prostorijama HNK Tomislav

Trajanje: Cca 2 mjeseca

Cijena: 30 KM.

Svaki polaznik dobiva skriptu iz osnova planinarstva i zamku (uže). U cijenu nisu uključeni troškovi prijevoza i hrane na izletima.

Uvjeti za upis:

  • najmanje 16 godina starosti (za maloljetne polaznike potrebna je pisana suglasnost roditelja)
  • dobro psihičko i fizičko zdravlje

Planinarska škola je podijeljena u dvije cjeline:

  • Teorijski dio: predavanja koja se održavaju petkom navečer u prostorijama HNK Tomislav
  • Praktični dio: izleti i vježbe koje se izvode nedjeljom na planinama u okolini Tomislavgrada.

Po završetku škole polaznici pristupaju ispitu. Uvjet za pristup ispitu je sudjelovanje na barem 70% predavanja i na barem 4 dana izleta. Nakon uspješno položenog ispita polaznik dobiva diplomu Planinarskog saveza Herceg Bosne.

Za sva dodatna pitanja pišite na orlovastina1999@gmail.com, kontaktirajte putem facebook stranice PD Orlova Stina https://www.facebook.com/groups/303782433104991/  ili nazovite 063/330-097 (Ante Vukadin) 063/812-089 (Marija Kovačević).

Molimo sve zainteresirane da se prijave što prije radi lakše organizacije. Minimalni broj polaznika je 10.

Prijaviti se možete do 01. travnja 2018. godine tako što ćete popuniti formular koji se nalazi ovdje.