Upravni odbor Atletskog kluba Puls Tomislavgrada donio je odluku o otkazivanju 7. međunarodne utrke “Duvanjska desetka”, koja se u Tomislavgradu trebala održati u subotu, 1. kolovoza.

Prema riječima organizatora, Covid-19 je porazio njihova nastojanja da prirede još jedan sportski spektakl u ovoj općini.

“Prije svega uvažavajući sve zakonske propise i preporuke nadležnih stožera, ali i druge okolnosti kao što su sponzorstvo i pokroviteljstvo te nemogućnost osiguranja startnog paketa kakav je najavljen, morali smo otkazati utrku i obećati njezino održavanje u sljedećoj godini”, kazali su iz AK Puls.

Ističu kako im je na prvom mjestu zdravlje trkača, gledatelja i drugih aktera, te da je njihova odgovornost u sadašnje vrijeme velika i nosi određen rizik zbog mogućih neželjenih posljedica.

“Duvanjska desetka” naziv je utrke na 10 i 3,3 kilometra ulicama Tomislavgrada koja je u dosadašnjim izdanjima privlačila velik broj natjecatelja i poznatih imena iz tog sporta. Ova utrka za mnoge predstavlja najveći sportski događaj u Tomislavgradu, a samo prošle godine na njoj je sudjelovalo 252 natjecatelja iz devet europskih zemalja, što je i rekordni nastup u dosadašnjih šest izdanja, prenosi Bljesak. info.