Osma „Šumarijada“ na Vlašiću okupila šumare iz FBiH

U organizaciji Šumskogospodarskog društva Srednjobosanske županije i partnera u sportsko-rekreativnom centru Eko-FIS Vlašić ovog vikenda (petak-nedjelja) je upriličeno osmo izdanje Šumarijade.

Ovogodišnjem druženju i natjecanju odazvalo se oko 600 sudionika iz FBiH te posjetitelja iz Hrvatske, Slovenije i Turske.

Dobrodošlicu sudionicima i posjetiteljima ove manifestacije uputili su Direktor ŠPD ”Šume Središnje Bosne” Vildan Hajić te travnički načelnik Kenan Dautović.

Naši privredni subjekti su pomogli organizaciju i olakšali sve ovo. Čestitam organizatorima, Šumama SBK i direktoru što su uspjeli da okupe ovoliki broj ljudi, naglasio je načelnik Dautović.

Trodnevnu manifestaciju na Vlašiću je službeno otvorio predsjednik Vlade Srednjobosanske županije Tahir Lendo.

Sva privredna društva koja se bave šumarstvom su društveno odgovorna i vi ste važna privredna grana i važan faktor razvoja privrede našeg kantona i FBiH. Svi zajedno učestvujete u očuvanju naše prirode, naše zemlje, istaknuo je Lendo.

Sportska natjecanja i kviz

Uz druženje i natjecanje, sudionici iz cijele Federacije mogli su se upoznati i s najnovijim dostignućima, alatima i strojevima koji se koriste u šumarskom poslu. Kompanija “JasminM”, jedan od izlagača, je predstavila najmodernije strojeve u oblasti šumarstva i drvoprerade, čije pojedinačne vrijednosti prelaze milijun KM, a koje olakšavaju i ubrzvaju proces rada te daju veću sigurnost.

Sudionici ovoga događaja ogledali su se u sportskim disciplinama: odbojci, malome nogometu, povlačenju konopca, trčanju, ali i u šumarskim disciplinama – kombiniranome rezu, okretanju vodilice i podsjecanju stabla. Svoje znanje i umijeće mogli su pokazati i u Šumarskom kvizu.

PR