Želimo vam predstaviti našu OŠ Stjepana Radića, mjesto gdje se talenti razvijaju, znanje cijeni i svaki učenik pronalazi podršku za postizanje svojih ciljeva.

Škola se ponosi svojim stručnim i predanim nastavnicima koji prepoznaju jedinstvene potrebe svakog učenika. Kroz inovativne programe potiče se kreativno razmišljanje, istraživanje i aktivno sudjelovanje učenika.

Naši programi ne obuhvaćaju samo klasično obrazovanje, nego promiču i razvoj vještina koje su ključne u današnjem svijetu. Škola pruža sigurno i poticajno okruženje, te mogućnost za izvannastavne aktivnosti kao što su sport i umjetnost.

Vjerujemo u partnerstvo između škole, učenika i roditelja. Redovita komunikacija i suradnja ključni su za uspjeh učenika, stoga potičemo roditelje da se uključe u obrazovni proces.

OŠ Stjepana Radića priprema učenike za uspjeh u budućnosti pružajući im temelje znanja, vještina i vrijednosti koje će im pomoći da postanu odgovorni, samopouzdani i uspješni građani.

U rujnu smo počeli školsku godinu s puno entuzijazma. Učenici su sudjelovali u uređivanju školskog dvorišta pokazujući svoju odgovornost prema okolišu i zajednici, a uzbudljiva sportska natjecanja u školi su potaknula timski i sportski duh. Također, ponovno smo pokrenuli domaćinstvo u našim školama kao dio programa razvoja odgovornosti i suradnje među učenicima. Kroz ovo novo područje obrazovanja naši učenici imaju priliku naučiti ključne vještine vezane uz održavanje domaćinstva, upravljanje resursima, razviti osnovne kulinarske vještine te razumjeti važnost čistoće i reda.

Kao dio obrazovnog programa organizirali smo izlete u Ramu i Split kako bismo omogućili našim učenicima da prošire svoje horizonte i upoznaju bogatu povijest i kulturu.

Aktivno smo sudjelovali u projektu „Pazite na svoje srce“, terensku nastavu proveli smo u vinogradu kako bismo pružili učenicima priliku da vide proces berbe grožđa, obrade istoga i nauče ponešto o procesu proizvodnje vina, te organizirali odlazak u kino i pružili učenicima mogućnost uživanja u filmskoj umjetnosti.

U listopadu smo nastavili s poticanjem odgovornosti i aktivnog sudjelovanja naših učenika. U sklopu naših napora za uređenje okoliša, doniran nam je stalak za bicikle, a mi ćemo nastaviti poticati ekološki osviještene oblike prijevoza među našim učenicima.

Također, kao i prethodnih godina, organizirali edukaciju učenika o važnosti sigurnosti i svijesti o minama.

Kroz razne sekcije u našim školama, učenici su imali, i imaju priliku razvijati svoje interese i talente, unapređujući svoje vještine i stvarajući uspomene.

Obilježili smo Dane kruha, Svjetski dan jabuka, promicali važnost zdrave prehrane i zdravog načina života.

Kako bismo osigurali sigurno okruženje za rad i igru, postavili smo zaštitnu mrežu na igralište, pružajući dodatnu sigurnost za naše učenike tijekom njihovih aktivnosti na otvorenom.

U studenom je nastavljeno s bogatim aktivnostima kada su učenici imali priliku sudjelovati na priredbi, obilježiti Svjetski dan dijabetesa prigodnim predavanjem naše kolegice i našega učenika, a rad nastavljamo s poticanjem kulturne svijesti među učenicima i promicanjem vrijednosti obrazovanja.

Održavamo božićne radionice te se aktivno pripremamo za priredbe u našim školama, a uz to učenici izrađuju ukrase, čestitke i druge božićne dekoracije. Osim što ovakve radionice pružaju učenicima priliku da pokažu svoju kreativnost i usavrše izvedbe na priredbama, pridonose i stvaranju blagdanske atmosfere.

Kao škola, ponosni smo na sve što smo postigli do sada.

Svojim programima, inicijativama i predanim radom, uspjeli smo stvoriti i dalje stvaramo poticajno okruženje u kojem svaki učenik može rasti i učiti.

OŠ Stjepan Radić Prisoje