Foto: OŠ Ivana Mažuranića Tomislavgrad/ Učenici 8.b razreda s mentoricom Anom Radoš

Završen je Međunarodni likovni natječaj za 2024. godinu (ISERLOHN-ESSEN-ZAGREB 2024.). Tema ovogodišnjeg likovnog natječaja bila je „Očuvanje i zaštita mora i voda“. Samom natječaju mogla su pristupiti djeca iz cijelog svijeta koja polaze nastavu na hrvatskom jeziku. Na adresu organizatora umjetnika i supružnika Ankice i Ante Karačić iz Iserlohna pristiglo je preko 1200 radova iz 120 škola i osam zemalja.

Najbolje radove izabrao je stručni žiri u sastavu: Rainer Danne, direktor Gradske galerije u Iserlohnu, Dr. Reinhard Veit, direktor Umjetničke škole u Iserlohnu i gospođa Monika Körner-Weinert (Kinder-Lobby).

Osnovnu školu Ivana Mažuranića iz Tomislavgrada predstavljalo je 30 učenika, od 4. do 8. razreda. Djeca su na različite načine izražavala svoje ideje o zaštiti i očuvanju mora i voda. Naslikali su zaista inspirativne crteže.

U kategoriji 5. – 8. razreda učenica Lana Radoš je osvojila 1. mjesto, a Tomislava Križanac 3. mjesto. Učenik Zvonimir Bagarić je osvojio 3. mjesto u kategoriji 1. – 4. razreda.

Na EU sastanku održanom 29. veljače 2024. u Bruxellesu, radovi naših učenica Mille i Lane Radoš  su prikazani u prezentaciji o zaštiti mora i oceana.

Nagrađeni učenici su dobili diplome, a svi ostali koji su sudjelovali na natječaju zahvalnice.

Prva izložba s radovima bila je 11. ožujka u Gradskoj galeriji Iserlohn u Njemačkoj. Sljedeća izložba će biti u Zagrebu 7. lipnja 2024. godine za vrijeme Otvorenih dana Instituta Ruđer Bošković. Institut Ruđer Bošković je i organizator izložbe učeničkih likovnih radova dospjelih na natječaj.

Ovom prigodom čestitamo najuspješnijim učenicima.

Osnovna škola Ivana Mažuranića