Na portalu omolje.com objavljen je tekst koji upućuje na opasnost koju predstavlja dio niskonaponske mreže oštećen nakon udara groma. U apelu za sanaciju kvara naveli su i sljedeće:

Upućujemo apel Elektru Tomislavgrad za HITNOM intervencijom na niskonaponskoj mreži u Omolju, zaseok Rošići. Više od godinu dana prijeti opasnost od strujnog udara na dvjema banderama, šta dovodi u opasnost kako ljude i stoku tako i imovinu. Jedan stup elektromreže dijelom je uništen od udara groma a izolatori su u takvom stanju da ne služe svrsi. Za vrijeme nevremena dolazi do iskrenja naponske mreže šta može izazvati ne samo požar nego i potencijalno dovesti do strujnog udara što predstavlja opasnost za osobe koje svakodnevno prolaze putom pored oštećenih bandera.  

Druga bandera, betonac, postavljena je između žica naponske mreže tako da je ta bandera stalno pod naponom jer su vodovi naslonjeni na samu banderu. Za vrijeme zadnjeg nevremena iskrenje je bilo tako izraženo i intenzivno da samo pukim slučajem nitko nije stradao.

Napominjemo da se obje bandere nalaze uz prilazni put kojim se svakodnevno prolazi, pa postoji vjerojatnost da dođe do neželjenih posljedica. U ovom dijelu sela ima dosta djece pa je o opasnosti koja prijeti suvišno i govoriti.

Stječe se dojam da ovakav rad Elektra Tomislavgrad nije slučaj već postaje pravilo, ali do kada?

Prije nego bude kasno, pozivamo mjerodavne iz Elektre  da ovaj problem riješe u što kraćem roku tj. odmah u protivnom bit ćemo prisiljeni poduzeti druge Zakonom predviđene mjere prema mjerodavnim, završava apel mještana Omolja objavljen na omolje.com.

Tomislavcity