U svrhu provedbe i usvajanja Prostornog plana općine Tomislavgrad, kojim se utvrđuju uvjeti za uređenje prostora općine, određuje svrhovito organiziranje, korištenje i namjena zemljišta te mjere i smjernice za zaštitu prostora, Služba za graditeljstvo, prostorno uređenje i stambeno – komunalne poslove Općine Tomislavgrad organizirala je prezentacije i javne rasprave o Nacrtu prostornog plana u naseljima naše općine.

Ukupno je održano 10 javnih rasprava na kojima je sudjelovalo oko 500 građana te su istima djelatnici nadležne općinske službe predstavili Nacrt prostornog plana i ukazali na važnost ovog dokumenta s obzirom na to da se on donosi prvi put, a poseban naglasak stavljen je na građevinska područja.

Foto: Općina Tomislavgrad

Građani su, postavljanjem pitanja i davanjem konstruktivnih prijedloga kojih je dosad podneseno oko 100, imali mogućnost aktivno sudjelovati u ovom procesu što je i bio cilj lokalne uprave, a sve kako bi se uključio što veći broj građana te se donio što kvalitetniji strateški dokument.

Također, još jednom se pozivaju svi zainteresirani građani da izvrše uvid u Nacrt prostornog plana općine Tomislavgrad, a isti je dostupan na službenoj stranici Općine i u Službi za graditeljstvo, prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove do 10. srpnja 2024. godine, objavljeno je iz Općine Tomislavgrad.