Nastava i nastavni proces – tema je sjednice Senata Sveučilišta u Mostaru (SUM) koja je održana danas na Građevinskom fakultetu SUM-a. Riječ je o prvoj tematskoj sjednici te vrste, a cilj su joj obrazovani stručnjaci s prepoznatim profilima na tržištu rada i podizanje kvalitete nastave u svim obrazovnim ciklusima.

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić kazao je kako je sjednica Senata od strateškog značaja jer je obrazovanje postavljeno kao najvažnije područje u novoj strategiji koja je u pripremi te da se žele otvoriti reforme unutar nastave i nastavnog procesa.

„Započinjemo snažnu reformu ovog segmenta rada Sveučilišta koje želimo približiti europskim standardima. Otvaramo integrativni put nastave i nastavnog procesa. Vrlo aktivnu ulogu imat će studenti. I oni će najizravnije kreirati buduće nastavne procese i nastavu na Sveučilištu“, izjavio je rektor dr. Tomić

Na sjednici se raspravljalo i o nastavnicima i zvanjima, infrastrukturi i pravnim aktima.

Pomoćnica rektora za nastavu, studente i pravna pitanja prof. dr. sc. Vesna Kazazić navela je kako je cilj svaku oblast djelovanja nastave i nastavnog procesa urediti na način da usvojene pravilnike profesori primjenjuju na fakultetima, uz specifičnosti vezane za određene studijske programe.

Na sjednici su analizirane i sve preporuke institucionalne akreditacije koju je provela Agencija za visoko obrazovanje i kvalitetu BiH, kao i prijedloge koje je uputila međunarodna akreditacijska skupina koja je izvršila reakreditaciju SUM-a tijekom 2017. godine.

 

Ured za odnose s javnošću