Foto: Vlada HBŽ

U srijedu 20. ožujka, 2024. godine u Splitu održan je radni sastanak između predstavnika civilnih zaštita i žurnih službi Hercegbosanske županije i Splitsko-dalmatinske županije.

Uz predstavnike Uprave civilne zaštite Hercegbosanske županije koji su bili inicijatori i organizatori sastanka, sudjelovali su još i pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu i vatrogastvo općine Tomislavgrad Ivan Perić, pomoćnik gradonačelnika za civilnu zaštitu i vatrogastvo grada Livna Božidar Kasalo, profesionalni vatrogasci PVP Livno i PVP Tomislavgrad, te spašavatelji iz GSS Hercegbosanske županije i GSS Tomislavgrad. Domaćin sastanka je bio Srđan Kuščević pročelnik područnog ureda Split, ravnateljstva civilne zaštite RH sa svojim suradnicima.

Nakon kratkog sastanka svih sudionika i pozdravnih riječi domaćina, uslijedio je obilazak Operativnog centra Splitsko-dalmatinske županije 112. Nakon obilaska centra i kratkih informacija o radu i načinu funkcioniranja istoga uslijedila je posjeta Javnoj vatrogasnoj postrojbi grada Splita, DIP Split, te na kraju HGSS stanici Split.

Obilaskom navedenih službi sudionici su imali priliku upoznati se sa radom i načinom funkcioniranja istih, te razmijeniti dosadašnja iskustva.

Ovaj sastanak je bio izvrsna prilika za unaprjeđivanje dobrih odnosa dviju susjednih županija koje dijele područje planina Dinare i Kamešnice, umrežavanje i razmjena iskustava su bili važan dio ovoga sastanka, pogotovo standardima u organizaciji, edukaciji, načinu rada i funkcioniranju operativnih snaga, kako i u praksama pisanja projekata u pred pristupnim fondovima EU, a sve u cilju unaprjeđenja cjelokupnog sustava civilne zaštite.

Vlada HBŽ