Foto: Stipe Zrno

Protekloga vikenda, od 4. do 6. kolovoza, održan je treći po redu Susret mladih Šuičana. Ovogodišnja tema Susreta bila je “Šetnja kroz povijest: cestom sv. Jeronima i nogomet na Dilima”. Kao i prethodnih godina, program je bio duhovnog, zabavnog i edukativnog karaktera.

Prvi dan susreta započeo je upoznavanjem sudionika, nakon čega je uslijedio duhovni program s nagovorom i svetom misom koje je predvodio fra Nikola Jurišić. Molitveni dio Susreta svojim svjedočanstvima i pjesmom obogatili su mladi iz zajednice “Nanovo rođeni” iz Zagreba, a druženje je nastavljeno večerom u crkvenom dvorištu.

Unatoč lošem vremenu, drugi dan započeo je šetnjom “Cestom sv. Jeronima”, na kojoj su sudionici posjetili povijesne staze, ostatke starokršćanske bazilike  te novu kapelicu na brdu Rajkovača iznad zaseoka Bogdašić, koja je posvećena svetom Jeronomu. Program je nastavljen u poslijepodnevnim satima u školskoj dvorani gdje su mladi sudjelovali u različitim igrama i sportskim natjecanjima, a nakon toga svi prisutni su imali priliku poslušati prezentaciju o NK Šujica koji ove godine obilježava 50. obljetnicu postojanja. Druženje je nastavljeno uz glazbu i nastup šuičkih izvođača i TS Kupreški snjegovi.

Treći Susret mladih Šuičana završen je nedjeljnom svetom misom koju je predvodio fra Nikola Pašalić uz don Antu Markovića i šuičkog župnika fra Anthonyja.

Svi mladi sudionici su se družili, molili, zabavljali i sklapali nova prijateljstva, stoga možemo zaključiti da je cilj ovoga projekta ostvaren po treći put.

Organizatori zahvaljuju svima koji su na bilo koji način sudjelovali u pripremi ovoga događaja te uložili svoje vrijeme, snagu i sposobnosti kako bi sve proteklo u najboljem redu.

Posebne zahvale

Duhovni program: fra Anthony Burnside, fra Nikola Jurišić, Zbor mladih i voditeljice Antonela Stipić, Ivana Pašalić i Katarina Krstanović, Zajednica „Nanovo rođeni“ – Zagreb, Molitvena zajednica Šujica, Josip Marković, Frama Šujica.

Informativne ploče: Hand dizajn studio – Ivana Puček i Tihana Pašalić, te svi koji su sudjelovali u njihovoj izradi i postavljanju.

Smještaj mladih: Ankica Klišanin, Ilka Marković, Ružica Marković, BTG.

Medijska potpora: Stipe Zrno, Stipe Stipić – Pipe, Tomislavcity, RTV HB i PRO TV Tomislavgrad.

Sudionici i produkcija videopoziva

Zabavni program: Josip Marković, Toni Piplica i TS Kupreški snjegovi.

Prostor: ravnatelj OŠ Ante Klišanin

Financijska potpora: Središnji ured za Hrvate izvan RH, Stridon i Prodex.

Organizacijski tim: Marko Mioč, Ivana Puček, Matija Mioč, Dijana Krstanović, Mia Stipić, Ana Lhotak, Iva Pašalić, Maja Pašalić, Ružica Klišanin, Enna Mioč, Ljiljana Zrno, Iva Krstanović, Stipe Zrno, Filip Fišić, Ante Mioč, Krešimir Marković i Anica Krstanović.

 

Organizacijski tim SMŠ