Nakon uspješnog romana za odrasle Ćaćino dite (2023), prvoga dana ožujka 2024., u izdanju Đakovačkog kulturnog kruga objavljen je novi roman za djecu i mladež Ivane Ćurić Čudo.

U prethodna dva romana za djecu i mladež Folirant u razredu (2020.), Sedmero znatiželjnih (2021.) i zbirci priča za djecu i mladež Moj tata superheroj (2022.) Ivana Ćurić gradi skladan svijet, u kojem su ljubav i međusobno razumijevanje junaka i junakinja ono središte koje sve drži na okupu, pomaže da se savladaju teškoće i, školskim rječnikom kazano, ostvare pozitivni ishodi. Mladim se, ali i odraslim, čitateljima poručuje kako još uvijek postoje zajednice i osobe na koje se je moguće osloniti te kako razumijevanje, ljubav i međusobno poštovanje nisu nestale vrijednosti.

Novi roman za djecu i mladež nagrađivane književnice Ivane Ćurić zove se Čudo, a svoje junake i junakinje po prvi puta izvodi iz zone sigurnosti. Stupovi zajednice više nisu tako čvrsti, u obitelj se uvlače nesloga, ljubomora i nerazumijevanje. Svi su odjednom na čistini i čini se kako nema zaklona, ili će ga likovi novoga romana Ivane Ćurić ipak pronaći pokazati, možda i uz pomoć čuda, kako je život lijep i kako sunce postoji i kada je zakrito crnim oblacima?

Urednik romana je Mirko Ćurić, lektorica Ana Papić, a ilustracije su su djelo učenika Silvane Badrov, Ivana Mioča i Ilija Mioča. Knjiga je tiskana u Osijeku, a zanimljiva naslovnica koja upućuje na sadržaj romana rad je grafičara Krešimira Reze iz Osijeka.

Đakovački kulturni krug/ Tomislavcity