Foto: Općina Žepče

Načelnik Općine Žepče Mato Zovko primio je u posjet obitelj Schlimper, koja se prije 4 mjeseca iz Lauenbrück-a pored Hamburga doselila u Žepče u Bosni i Hercegovini.

– Općinski načelnik je upriličio posjet kako bi se novodoseljena obitelj upoznala s lokalnim vlastima i zajednicom u svome novom mjestu stanovanja, objavljeno je na službenim stranicama Općine Žepče.

Obitelj Schlimper, Malte i Christina te njihovo troje djece, Malena, Karina i Kurt se preselila iz Njemačke u Žepče kako bi započeli novo poglavlje u svom životu, izvan Europske unije.

– Obitelj je izrazila veliko zadovoljstvo zbog toga što su se odlučili za Žepče kao svoj novi dom te su izrazili interes za aktivno sudjelovanje u lokalnoj zajednici. Djeca pohađaju osnovnu školu u Žepču, a zahvaljujući ljubaznosti i pomoći razrednih učiteljica, krenuli su s učenjem jezika i usvajanjem novih znanja, istaknuto je u priopćenju za javnost.

Dodaje se da je načelnik Zovko srdačno dočekao obitelj Schlimper u svome uredu te ih upoznao s poviješću Žepča, lokalnim projektima, suradnjom s njemačkim međunarodnim organizacijama, te kulturnim događajima i drugim važnim informacijama o Žepču.

Obitelj Schlimper je iskazala svoju želju za integracijom i doprinosom razvoju općine.

– Malte Schlimper se zahvalio općinskom načelniku na toplom dočeku i korisnim informacijama. Gospodin Schlimper je prije dva mjeseca kupio kuću za svoju obitelj, a prije mjesec dana registrirao tvrtku „Hanseatische Beratung“ za rad u oblasti energetike, prodaje i zaštite na radu. Ovom prilikom se zahvalio Mariji Kresić koja im je sa svojom tvrtkom StartUP MAYA dala veliku podršku u osnivanju tvrtke pri administrativnim i bankarskim procedurama, dodaje se u priopćenju.

Općinski načelnik je izrazio radost i zadovoljstvo zbog doseljenja nove obitelji te ih pozvao da se uključe u lokalne projekte i događaje.

“Žepče je otvoreno za sve stanovnike, što su naši građani i pokazali pomažući obitelji Schlimper da se što uspješnije integrira u novu zajednicu. Ovaj susret je još jedan primjer kako Žepče pruža toplu dobrodošlicu novim stanovnicima, te promovira raznolikost ove male općine u svim njezinim oblicima“, kazao je Zovko.