Oko 15 sati na odmorištu Jadova navijači Hajduka koji su putovali iz Zagreba prema Osijeku izašli su iz svojih vozila maskirani kacigama i odjećom, te su zaustavili promet, a prema ocjeni policije mogući povod je sukobljavanje s navijačima GNK Dinamo.

Iz Hrvatskog autokluba izvijestili su kako je zbog tog incidenta između čvorova Gospić i Gornja Ploča kod odmorišta Jadova u smjeru Zagreba promet bio privremeno zaustavljen, a kolona je bila duga devet kilometara.

Policija je intervenirala i promet je normaliziran u 15.55, a navijačke skupine nastavile su put, izvijestio je MUP. Kako su objavili na twitteru policija je prije toga poduzela mjere i radnje razdvajanja kretanja navijača i spriječila sukob navijača i to bez postupanja, bez upotrebe sredstava prisile, te je izdana naredba s uspostavljanjem odvijanja prometa. U tweetu napominju i kako su “uz prometnicu pronađene palice”.

Navijačke su skupine stavljene su pod nadzor policije i krenuli su svako svojim putem, a dalje će se utvrđivati zahtjeva li to neku sankciju, bilo prekršajnu ili kaznenu, rekla je Hini glasnogovornica ličko-senjske policije Maja Brozičević.

Foto: čitateljica

HRT.hr