Prema najnovijim informacijama koje smo primili, nastave u osnovnim i srednjim školama Hercegbosanske županije ipak neće biti ni sutra, 27. veljače. Zbog nastavka pogoršanja vremena, takva odluka je donesena na preporuku Civilne zaštite Hercegbosanske županije.

O ovomu uskoro očekujemo i službeno očitovanje Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanin Hercegbosanske županije.

U obavijesti Ministarstva je navedeno sljedeće: 

“U ranim popodnevnim satima danas je došlo do pogoršanja vremenskih uvjeta u Hercegbosanskoj županiji. Snijeg neprestance pada, a prema informacijama iz mjerodavnih službi očekivati je jači vjetar i još veće probleme na putevima u županiji. Iz Uprave civilne zaštite Hercegbosanske županije upozoravaju da je počeo puhati i jak jugozapadni vjetar, pa je očekivati veće nanose na putevima i niže temperature.

Iz Uprave civilne zaštite Hercegbosanske županije uputili su preporuku da se nastava odgodi do daljnjega u svim osnovnim i srednjim školama. Ta preporuka je usvojena uz konzultacije s načelnicima općina Hercegbosanske županije, Vladom Hercegbosanske županije, resornim ministarstvom i ravnateljima škola. To znači da se nastava odgađa do daljnjega.

Na zajedničku odluku o odgađanja nastave do daljnjega u svim osnovnim i srednjim školama na području Hercegbosanske županije maksimalno utječe vođenje brige, u ovom slučaju, o sigurnosti djece i prosvjetnih djelatnika.

O početku nastave učenici i prosvjetni djelatnici u svim osnovnim i srednjim školama u Hercegbosanskoj županiji bit će na vrijeme obavješteni.”

 

Tomislavcity