Marija Bagarić je tijekom preddiplomskog studija na Agronomskom i prehrambeno tehnološkom fakultetu – Sveučilišta u Mostaru na smjeru opće agronomije za 2. godinu preddiplomskog studija nagrađena Dekanovom nagradom, a za treću pak godinu  Rektorovom nagradom. Potom je na istoimenom fakultetu upisala diplomski studij smjera bilinogojstvo. Marija je uspješno završila prvu godinu diplomskoga studija i danas je dobila potvrdu o svom uspjehu u vidu Dekanove nagrade.

Marija ističe kako je najviše ponosna na ljude oko sebe koji su joj bili motivacija i podrška. Također, zahvaljuje Sveučilištu i fakultetu na svemu dobrome što su joj donijeli te ističe kako je sretna što je dio jednoga suvremenoga, modernog Sveučilišta kakvo je Sveučilište u Mostaru, kao i ustrojbena jedinica iz koje dolazi.

Ali, ono što je još važnije krije se u činjenici da Marija svoj život vidi na području Bosne i Hercegovine. Nada se boljoj budućnosti ove zemlje, a posebice hrvatskoga naroda koji u njoj živi.

Također, ističe kako je zahvalna i Udruzi Prsten čija je dugogodišnja stipendistica te članica Udruge koje djeluju u Hrvatskoj i u BiH. Ponosna je na tu Udrugu i smatra kako joj se treba pridružiti što više mladih budući da je Udruga Prsten važna poveznica Hrvata u Bosni i Hercegovini i u Republici Hrvatskoj.

Ivona Pranjić/Tomislavcity