Sveučilište u Mostaru, u suradnji s mjerodavnim županijskim ministarstvom, organizira smotru za buduće studente koja će biti održana u Livnu 28. ožujka (srijeda) – u športskoj dvorani Srednje strukovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića u 11.00 sati.

Na smotri će se učenicima završnih razreda srednjih škola, i svim zainteresiranim, predstaviti Sveučilište: Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Ekonomski fakultet, Filozofski fakultet, Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti, Fakultet strojarstva, računarstva i elektrotehnike, Medicinski fakultet, Pravni fakultet, Fakultet zdravstvenih studija,

Građevinski fakultet, Farmaceutski fakultet, Akademija likovnih umjetnosti, Studentski centar i Studentski zbor.

Budući studenti moći će se upoznati sa sveučilišnim programima, kao i uvjetima upisa. Sveučilište u Mostaru je maturantima olakšalo odluku o izboru studija i putem društvenih mreža, aplikacija za mobitele te virtualnom šetnjom.

Do sada je smotra održana u Zapadnohercegovačkoj županiji, a bit će organizirane i u Srednjobosanskoj, Posavskoj i Hercegovačko-neretvanskoj županiji.