Rijetki su oni koji nisu čuli za legendu o Divi Grabovčevoj i koji nisu čuli za Kedžaru. Od davnina se hodočastilo na njen grob, a zadnjih četrdesetak godina za hodočašće na Divin grob izabrana je prva nedjelja nakon blagdana sv. Petra i Pavla, i taj je dan dobio ime Divin dan.

I ove godine župnik  iz Doljana fra Ivan Pervan, poziva vas na hodočašće na Keždaru koje će biti 1. srpnja.

Program obilježavanja Divinog dana započet će misom Uočnicom u subotu 30. lipnja u 18:00 h. koju će predvoditi i pod njom propovijedati fra Branko Malekinušić, župni vikar na Šćitu.

1. srpnja 2018., svečanu sv. misu u 11:00 h predvodit će i pod njom propovijedati fra Sretan Ćurčić, gvardijan franjevačkog samostana u Tomislavgradu.

Divin dan i Kedžara povod su i mjesto okupljanja brojnih hodočasnika iz Rame, Posušja, Širokog Brijega, Gruda, Mostara… susjednog Tomislavgrada, Livna, i drugih brojnih mjesta. Zadnjih godina veliki broj hodočasnika dolazi i iz Hrvatske: Splita, Makarske, Trilja, Sinja, Knina… ali i veliki broj iseljenih Ramaca koji sada žive u mnogim mjestima diljem Hrvatske.
Dođite i vi na Keždaru i budite dio rijeke hodočasnika!

Ne tako davno, veliki broj hodočasnika iz Rame na grob Dive Grabovčeve dolazio je pješice, a mnogi od njih preko Maglica i magličke planine. Nažalost, zadnjih godina to je postala prava rijetkost.

Rama-prozor.info/Tomislavcity