Predsjednica Federacije Bosne i Hercegovine, Lidija Bradara, organizirala je sastanak s bh. izaslanstvom uoči 46. zasjedanja Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe, koje će se održati od 26. do 28. ožujka 2024. godine u Strasbourgu. Sastanak je imao za cilj upoznavanje članova izaslanstva i usuglašavanje zajedničkih stavova za predstojeće zasjedanje.

Raspravljano je o ključnim strategijama za bolje pozicioniranje Bosne i Hercegovine unutar struktura Vijeća Europe, uključujući oba doma i različite komisije te radna tijela.

Također, cilj sastanka bio je ne samo dogovoriti zajednički nastup, već i istaknuti važnost suradnje i koordinacije između različitih razina vlasti u BiH kako bi se osigurala uspješna prezentacija u Vijeću Europe. Predsjednica Bradara istaknula je značaj ovog zasjedanja kao prilike za jačanje suradnje i dijaloga s europskim partnerima te potenciranje ključnih prioriteta i interesa svih razina vlasti Bosne i Hercegovine, navodi se u priopćenju iz Ureda Predsjednice Federacije BiH.