Foto: YouTube/ Screenshot

Načelnik općine Tomislavgrad Ivan Buntić govorio je za Fenu te se dotaknuo teme proračuna, prošlih i budućih investicija kao i ulaganja u proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora.

„U Tomislavgradu je se puno radilo i puno se planira uraditi u 2024. godini. Prije par dana smo usvojili proračun za 2024. godinu, imali smo i rebalans proračuna, a ono što mi je jako drago je to da skoro 40 posto našeg proračuna ide za kapitalne investicije“, kazao je Buntić.

Načelnik Ivan Buntić istaknuo je i lidersku ulogu Tomislavgrada u proizvodnji električne energije iz obnovljivih izvora i rekao kako su prva dva vjetroparka izgrađena u Bosni i Hercegovini, Mesihovina i Jelovača, smještena upravo na području tomislavgradske općine. Dodao je i kako je vjetropark Ivovik u završnoj fazi gradnje dok su u planu i vjetropark Baljci iznad Šujice te proširenje već postojećeg vjetroparka Jelovača.

„Ono što naglašavam, da smo mi kao općina za obnovljive izvore energije, ali u skladu s pozitivnim zakonskim propisima i procedurama. Imamo toliko ogromnih brdskih površina koje možemo iskoristiti. Bog nam je dao sunce i vjetar, imamo polje koje koristimo i koje moramo još više koristiti za poljoprivredu, a imamo Buško jezero i Blidinjsko jezero”, rekao je načelnik Buntić za Fenu.

Što je načelnik još kazao možete poslušati u nastavku:

Fena/ Tomislavcity