Hrvatska reprezentacija nakon dva teška gostovanja dočekuje večeras Sloveniju na Poljudu. Bit će to treća utakmica u svega sedam dana u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Pobjeda i nova tri boda su imperativ u borbi s Rusijom za prvo mjesto u skupini H gdje obje reprezentacije imaju po deset bodova nakon prvih pet kola. Utakmica je na rasporedu u 20 i 45.

Zadnji put je hrvatska nogometna reprezentacija igrala pred navijačima na Poljudu u listopadu 2019. godine s Mađarskom, nekoliko mjeseci prije pandemije koronavirusa, kad je nošena hukom s tribina već na poluvremenu vodila s 3:0, a danas će opet biti “vruća” atmosfera u susretu protiv Slovenije od 20.45.

Za utakmicu sa Slovenijom zasad je prodano više od 15.000 ulaznica, od čega nešto više od 9.000 internetskom prodajom.

Jučer i danas ulaznice se mogu kupiti i na “fizičkim” prodajnim mjestima u Spaladium Areni, a očekuje se da bi sveukupno navijača, željnih dobrog nogometa, moglo biti oko 20.000.

– Pravi mamac za publiku je Livaja, Poljud poludi kad Livaja igra od prve minute, a Hrvatska će igrati na hajdučki pogon, Perišić ima kapetansku vrpcu, a tu su Vlašić i Juranović, javila se Mirta Šurjak iz Splita ujutro na dan utakmice.

HRT/Gol.hr