Foto: Šima Majić/Tomislavcity

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) proglasio je na području cijele Bosne i Hercegovine upozorenje zbog opasnih vremenskih uvjeta uzrokovanih obilnim kišnim oborinama.

Danas nas očekuje pretežno oblačno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini oborine uglavnom poslije podne. U sjevernim, sjeveroistočnim i djelimično središnjim područjima Bosne se očekuju jači pljuskovi, što može uzrokovati pojavu bujica. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 11 do 17, na jugu do 20, a dnevna od 17 do 23, na jugu do 28 stupnjeva.

Sutra, u četvrtak, u Bosni će prevladavati pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini jutro sunčano, uz postupno naoblačenje. Poslije podne pljuskovi i grmljavina u cijeloj zemlje. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 22, a dnevna od 19 do 24, na jugu do 28 stupnjeva Celzija.

U petak, drugog lipnja, umjereno do pretežno oblačno vrijeme s pljuskovima. Lokalno je moguća i grmljavina. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 11 do 16, na jugu do 20, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 27 stupnjeva.

Prvog dana vikenda možemo očekivati umjereno do pretežno oblačno vrijeme s mjestimičnom kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura zraka od devet do 15, na jugu do 17, a dnevna od 18 do 25, na jugu do 27 stupnjeva Celzija.