Stožer Zimske službe Federacije BiH proglasio je zimske uvjete vožnje pa u skladu s tim, zabranjuje se promet priključnim vozilima na planinskim prijevojima do stvaranja uvjeta za sigurno odvijanje prometa.

Također, autobusi i teretna vozila u slučaju potrebe moraju na pogonskim kotačima koristiti lance na planinskim prijevojima.

Zbog loših vremenskih uvjeta zabrana je prometa za sve kategorije vozila na dionicama M-15 Livno – Šuica preko prevoja Borova Glava i na dionici R-419 Rakitno – Blidinje.

Tijekom poslijepodneva u vremenu od 16:45 do 18:00 sati povremeno je bilo zastoja i obustavlje prometa na dionici od Šujice prema Tomislavgradu. U ovim trenutcima promet je normaliziran i prometuje se otežano. Promet reguliraju i policijske patrole koje iz prometa isključuju teretna vozila i vozila bez valjane zimske opreme. Iz policije mole za poštivanje uputa i oprez kao vozači sami svojim postupcima ne bi pogoršavali situaciju. Svi glavni putni pravci u Općini Tomislavgrad su prohodni, ali se na pojedinim dionicama prometuje otežano ili vrlo otežano.

Zahvaljujemo i našem čitatelju Boži koji je poslao fotografija iz zaustavljene kolone vozila na putu od Šujice prema Tomislavgradu.

 

Tomislavcity