Trodnevna sportska manifestacija “Blidinje Bike Festival” održat će se od 22. do 24. srpnja u Parku prirode Blidinje.

Interes za sudjelovanje na četvrtom po redu Blidinje Bike Festivalu najveći je do sada. Od rekreativnih vožnji za cijele obitelji, edukativnih radionica, utrka za najmlađe, kao i profesionalnih utrka na kraju dana, najnovije opreme do bicikala iz snova, sve do zabave u kasne sate, ovdje ima nešto svakoga, kako za početnike, tako i iskusne vozače, priopćeno je iz Biciklističkog kluba (BK) Mostar.

Blidinje Bike Festival je MTB festival koji organiziraju udruge HerzegovinaBike i Biciklistički klub Mostar kroz suradnju s lokalnim biciklističkim klubovima iz Hercegovine, a kombinacija je dobrog provoda, vatrenih utrka i zabavnih događaja koji su dizajnirani da odgovaraju svim vrstama vozača: od djece do odraslih.

Festival je u svojoj četvrtoj godini kako se održava u Parku prirode Blidinje, a sedmoj godini otkako se općenito održava, prerastao u najveći festival biciklizma u državi.

U petak, 22. srpnja, održat će se radionica s regionalnom razvojnom agencijom za Hercegovinu (REDAH) po pitanju cikloturizma u Hercegovini, održivosti Ćirine pruge i biciklističkih staza općenito.

Subota, 23. srpnja, dan je predviđen za rekreativce i cijele obitelji. Već od ranog jutra otvorene su prijave za rekreativnu biciklijadu, kao i za nedjeljnu utrku, a rekreativni događaj ili biciklijada “Stazom ‘Ajduka’” počinje u 10 sati, gdje će svi sudionici zajedno s turističkim vodičima obići neke od najljepših predjela Blidinja.

Od 15 sati kreće utrka za djecu do 10 i 11 godina, a zabava slijedi od 19 sati u restoranu Staza – Blidinje.

Zadnji dan festivala, nedjelja, 24. srpnja, u znaku je MTB maratona “XCM Herzegovina”, a događaj je dostupan svim biciklistima.

Na događaju će osim profesionalnih vozača moći nastupiti i svi rekreativci. Start utrke je planiran za 10 sati, a nakon same utrke slijedi proglašenje pobjednika i druženje.