Dana, 24.7.2018 godine, s početkom u 19,00 sati u Livnu, na lokalitetu Zgona (igralište NK Troglav 1918) održat će se javno okupljanje koje će se upriličiti u svezi dočeka hrvatskoga izbornika nogometne reprezentacije gosp. Zlatka Dalića.

Programom je predviđeno održavanje kulturno – umjetnićkog i zabavnog programa, na svečanom okuljanju očekuje se dolazak oko 30.000 do 40.000 građana s područa BiH i RH.

Samim tim za očekivati je veći broj motornih vozila, iz tih svih razloga sva motorna vozila koja će dolaziti iz smjera Šujice predviđen je parkirališni prostor od križanja ulica Goričke s obilaznicom na Brini do križanja gradske obilaznice s ulicom Blajbuških žrtava. Parkiralište za autobuse predviđeno je s desne prometne trake na gradskoj obilaznici u jednom i drugom smjeru, parkirališni prostor kod goričkoga groblja i parkirališni prostor na obilaznici iznad naselja Brina, dok je za parkiranje osobnih vozila predviđen prostor kod crkve Gorica i parkiralište kod groblja Gorica. Također, vozila će se usmjeravati u smjeru središta grada na slobodna parkirališna mjesta.

Za sva vozila koja dolaze iz smjera Golinjeva predviđeno je parkiralište u Ul. Ž. Želimira (parkiralište Livnoputova i  Vokela), a osobna vozila će se usmjeravati na parkirališni prostor LI Transa, u smjeru središta grada Ulicom Ž. Želimira, dok će autobusi biti usmjeravani na parkiralište LI Busa, parkiralkište s desne kolničke trake Obilaznice od križanja s Ulicom Ž. Želimira do križanja sa  Splitskom.

Također, za sva vozila koja dolaze iz smjera Gubera i smjera Priluke predviđeno je parkiralište u Splitskoj i prostor u Gospodarskoj zoni II, a osobna vozila će se usmjeravati na parkirališni prostor LI Transa, u smjeru središta grada ulicom Splitskom, prostor u Centru II, dok će autobusi biti usmjeravani na parkiralište LI Busa i prostor dene kolničke trake Obilaznice od križanja s Ulicom Ž.Želimira do križanja sa Splitskom.

Ovom prilikom molimo građane grada Livna da u popodnevnim i večernjim satima, ne koriste motorna vozila ili da korištenje svedu na minimum, kako bi se izbjegle eventualne prometne gužve i zastoji te kako bi posjetitelji lakše pronašli parkirališna mjesta.

Na kraju molimo sve prisutne sudionike ovoga okupljanja da obrate porornost na svoju osobnu sigurnost i sigurnost ostalih sudionika javnoga okupljanja, da budu tolerantni jedni prema drugima, kako bi sve proteklo dostojanstveno i s puno ponosa. Za sve nejasnoće možete kontaktirati policijske službenike na samom terenu ili na brojeve: 122 i 034 / 203 673.

MUP HBŽ/Tomislavcity