Već odavno su nestale vodenice. Ne čuje s više nigdje teško mrmljanje mlinskog kamena kroz noćnu tišinu dok mrvi pšenicu ili kukuruz. Obitelj Jurić je na svom lijepom imanju u Ljubuncima, u općini Prozor-Rama, izgradila vodenicu i otela zaboravu tako drag i nekada života vrijedan objekt, piše ramski-vjesnik.ba.

U njihovoj vodenici, kao nekada, mlinski kamen melje domaći kukuruz i druge žitarice koje sami zasiju. Što nas može vratiti u nekadašnja vremena i djetinjstvo doli zvuk mlinskog kamena, miris pure ili omamljujući miomirisi ispod sača.

Njihov rad nije nostalgičnost, nego, rad na razvoju ekološkog i ciljanog turizma kroz autohtone ekološke elemente.

Slavko i Ana Jurić su osim mlina uz Ljubunačku riku izgradili još tri objekta. Dvije prelijepe kućice gdje se može naći izuzetno ugodno mjesto za odmor. Tijekom boravka na ovom mjestu možete biti domaćin sami sebi. Na raspolaganju je dnevni boravak koji grije kamin, kuhinja i kupaonica. Na katu je prostor za spavanje. Kvalitetni i ukusno ugrađeni materijali daju poseban osjećaj domaćinskog ugođaja i potpune privatnosti.

Uz toplije dane posebno izgrađeni ljetnikovac omogućuje roštiljanje i pečenje ispod sača.

Jutići su u stalnoj dogradnji i uređenju ovog prostora koji je bio zapušten. U pripremi su posebni projekti koji će sigurno privući mnoge posjetitelje i sve one koji su željni odmora, mira i tišine uz žuborenje Ljubunačke rike.

Nema tih riječi koje mogu dočarati te osjećaje. To se može samo doživjeti.

ramski-vjesnik.ba

 

Više fotografija možete pogledati u galeriji.