Foto: PR

Snimanje druge sezone bh. serije “Balkanika” bliži se kraju, a sudeći prema glumačkoj postavi i do sada objavljenim scenama sa seta, čeka nas još jedna prava domaća poslastica.

Radi se o pothvatu Livnjaka Marina i Luke Mamuze, inače poznatima kao “Jure i Mate” , čija je prva sezona oduševila gledatelje, a koju je pogledalo više od tri milijuna ljudi.

Dojmove sa snimanja za portal Jabuka.tv otkrio je mladi mostarski glumac Stefan Ajvaz, ujedno i glazbenik, koji nam je kazao kako je jako sretan što mu je upravo ovo prva glumačka uloga. Ulogu je dobio na jednom zajedničkom događaju gdje se susreo s redateljem i scenaristom.

Zapravo su me tu zamijetili kao pogodnog za ulogu koju sam kasnije utjelovio u samom filmu, nakon čega su uslijedili sastanci i dogovori sa redateljem, producentom, upoznavanje sa kompletnim autorskim timom, analize lika te su uslijedile same probe neposredno pred početak snimanje, objasnio je Stefan sam proces dobivanja uloge “Issama” za Jabuka.tv.

Drugi dio “Balkanike” koji će biti predstavljen kao film, zapravo prikazuje kako izgleda život kriminalaca, ali na jedan dublji način želi osvijestiti gledatelje o njegovim posljedicama, zbog čega je privukao publiku diljem regije.

Slaven Knezović, Mirvad Kurić, Aleksandar Seksan, Moamer Kasumović, Damir Kustura, Irfan Ribić, Faris Pinjo, Ana Ursula Najev, Jagoda Kumrić, Konstantin Hag, Davor Golubović, Đorđije Andrić – samo su dio zvjezdane glumačke ekipe koja ovaj projekt podiže na jednu višu razinu. Dodajmo da u projektu sudjeluje i Širokobriježanin Hrvoje Bazina koji je nedavno osvojio vrijednu nagradu Asocijacije snimatelja i snimateljica u BiH.

Sugovornik ističe da mu je s takvim imenima s glumačke bh. scene snimanje bilo itekako zanimljivo, te kako su nesebično dijelili savjete mlađim kolegama, a “uskakali” su u pomoć i kada su na red došle replike na arapskom i turskom.  

Od svakoga se ponaosob može naučiti mnogo toga, budući da su to ljudi koji imaju jako mnogo iskustva i što je jako bitno i moram reći, uvijek su spremni dati savjet i upute kako bi se nešto moglo bolje uraditi, a to malo tko radi u bilo kojoj branši, općenito govoreći, kazao je za Jabuka.tv Ajvaz i dodao kako su ga sve navedene stvari ugodno iznenadile, pa zbog toga ne može nikoga posebno istaknuti, jer je “svatko poseban na svoj način kao umjetnik i kao čovjek.”

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli BALKANIKA (@official_balkanika)

 Kako smo već spomenuli, snimanje je skoro pa gotovo, a ovaj mladi Mostarac koji ističe kako je sve proteklo u najboljem redu, s njega će ponijeti samo lijepe uspomene. 

Naravno ništa nije savršeno i nitko nije savršen, ali mogu reći da smo se svi mi mnogo trudili tijekom snimanja i jako smo zadovoljni, počevši od redatelja pa nadalje do scenariste, kolega glumaca i svih suradnika koji su sudjelovali u stvaranju ove pričenaglasio je Ajvaz.

Najveći dio serije sniman je u Livnu, zatim u Tomislavgradu, Zagrebu, Glamoču, a jedan dio će biti snimljen i na otoku Pagu.

Balkanika je jedinstven projekt zbog mnogo stvari. Mislim da će se ljudima svidjeti priča kao što je ova, jer ima mnogo odstupanja od onoga što se očekuje. Ne bih previše otkrivao samu radnju jer onda ne bi bilo iznenađenje našoj publici, ali sam siguran da će im oduzeti dah i da će im se jako svidjetizaključio je Stefan Ajvaz za Jabuka.tv.

Točan datum premijere “Balkanike 2” još uvijek nije poznat, tako da će se gledatelji morati još malo strpjeti za nastavak, ali će se čekanje zasigurno isplatiti.