Foto: Mišo Jurčević/ Osobna arhiva

S radošću i ponosom čestitamo našem Miši Jurčeviću na velikom životnom i znanstvenom postignuću, koje sve nas iz zavelimskoga kraja ispunjava ponosom i divljenjem.

Miše je rođen 23. rujna 1991. godine, od oca Marijana Jurčevića i majke Anice rođene Radoš iz Aržana. Ima dva starija brata Milana, koji je odvjetnik, i Stipu, koji je magistar elektrotehnike.

Mišin put i trud od Viničkog djeteta do doktora znanosti nije ostao nezamijećen, te njegov akademski put svijetli kao primjer vrhunske izvrsnosti.

Njegova posvećenost i strast prema znanosti jasno su vidljive u njegovom životnom putu. Od ranih školskih dana u Vinici, preko V. gimnazije u Splitu, pa do završetka Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu, gdje je uložio veliku energiju i predanost svom stručnom usavršavanju.

Diplomirao je 2015. i 2018., stekavši titule magistra inženjera industrijskog inženjerstva i strojarstva, a zatim je 2019. godine upisao doktorski studij strojarstva, kojega nedavno završava stekavši status doktora znanosti.

Dragi Mišo, tvoja povezanost za vrijeme školovanja s Viničkim krajem, tvojim Zavelimom, nije oslabila ni u najmanjem. Naprotiv, tvoja ljubav prema rodnom kraju samo je rasla s tvojim usponom u znanstvenim krugovima. Tvoj redovan dolazak u svoju rodnu Vinicu svjedoči o tvom dubokom korijenu i čvrstom osjećaju pripadnosti, čime si postao nezaobilazan dio naše šire zavičajne zajednice.

Tvoj doprinos u području energetike i uspjesi poput osvajanja prvog mjesta na ESTECO Academy Microgrid Design Competition 2019. godine, jasno pokazuju tvoju iznimnu stručnost i inovativnost. U njegovom znanstvenom radu odjekuje 41 objavljeni rad, od kojih je 15 znanstvenih radova A kategorije, koji su značajni i u promociji hrvatske znanosti na međunarodnoj razini.

Kroz suradnju s privredom, tvoj rad na razvojno-istraživačkim projektima u području energetike donosi konkretne koristi široj zajednici, a angažman u lokalnom organizacijskom odboru međunarodnih znanstvenih skupova i recenziranje radova u uglednim znanstvenim časopisima dodatno ističu njegovu ulogu u oblikovanju cijele znanstvene zajednice.

Dragi Mišo, tvoj put je inspiracija našim mladima da slijede svoje snove, vjeruju u sebe i istrajavaju u postizanju vrhunskih rezultata.

S tobom i tvojom cijenjenom obitelji dijelimo radost ovog velikog uspjeha i radujemo se svim budućim dostignućima koja ćeš postići.

Čestitamo ti na postizanju titule doktora znanosti, na što smo ponosni svi mi iz zavelimskoga kraja, objavljeno je na facebook stranici Zavičajno Društvo Zavelim.

Zavičajno Društvo Zavelim