U službenome posjetu općini Tomislavgrad danas boravi federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić.

Posjet je započeo sastankom u 11:00 sati u Uredu načelnika u zgradi Općine Tomislavgrad.

Uz razmjenu iskustava, na ovom sastanku bilo je riječi o radu socijalnih ustanova naše općine i načinima kako unaprijediti i poboljšati kvalitetu njihovoga rada.

Načelnik Buntić je pohvalio rad federalnog ministarstva budući da u ovoj godini potiču unaprjeđenje natalitetne politike pa tako svako rođeno dijete dobiva iznos od 1000 KM, mirovine su uvećane za 5%, a nada se kako će Federacija BiH financijski podržati planirane projekte vezane za socijalnu politiku u našoj općini.

Došao sam da se upoznam sa ovim dobrim ljudima, upoznam njihove potrebe, razmijenimo mišljenja i iskustva i da s federalnog nivoa pomognemo socijalnoj zaštiti općine Tomislavgrad. Dogovorili smo da nam pošalju sve projekte na kojima rade pa ćemo im s federalnog nivoa pomoći.” – rekao je ministar Delić.

Kao što je istaknuo, ministar Delić će sa predstavnicima općine Tomislavgrad posjetiti  Centar za odgoj i obrazovanje djece i mladeži s poteškoćama u razvoju „Nova nada“ Kovači, potom Centar za socijalnu skrb Tomislavgrad i na kraju Starački dom Tomislavgrad kako bi pobliže vidio rad i djelovanje ovih ustanova i njihove potrebe pa u skladu s tim potpomogao njihov rad s razine ministarstva.

RTG/ tc