Šok i nevjerica na Camp Nouu: Lionel Messi želi napustiti Barcelonu i o tome je službenim putem obavijestio klub. Messi je to učinio putem faksa gdje je napomenuo kako želi otići u ovom prijelaznom roku i to bez odštete.

Objavili su to mediji iz Barcelone koji vrlo intenzivno prate klub s Camp Noua, Mundo Deportivo i Sport, pozivajući se na argentinski TyC Sports.

Messi je Barci priopćio da želi odmah napustiti klub unatoč tome što ima na snazi ugovor koji traje do 30. lipnja 2021. godine i izlaznu klauzulu od čak 700 milijuna eura.

Je li ili nije prošao rok za jednostrani raskid?

Mundo Deportivo javlja međutim kako u tom ugovoru Messi ima i jednostranu mogućnost raskida na kraju ove sezone. Kako pišu Španjolci, Barcelonine pravne službe su im potvrdile da su doista primile faks, ali navodno u Messijevom ugovoru stoji da je taj rok za jednostrani raskid s njegove strane bio 10. lipnja.

Messi i njegovi zastupnici pak tvrde da je sezone tek sad službeno završila i drže da se klauzula može primijeniti na trenutnu situaciju odnosno da taj datum 10. lipnja zbog novonastalih okolnosti više nije bio tzv. deadline za raskid ugovora od strane Argentinca.

U svakom slučaju, čini se kako pravna bitka tek slijedi, ali jedno je sigurno: Messi više ne želi igrati za Barcelonu.

Odbio se testirati na koronavirus uoči početka priprema

O tome svjedoči i poruka koju je, navodi Mundo Deportivo, poslao ljudima u klubu, kako ne misli prisustvovati PCR testiranjima na koronavirus idući ponedjeljak, dan prije početka priprema za novu sezonu.

Messijev okidač za odlazak bio je debakl kojeg je Barca doživjela protiv Bayerna u četvrtfinalu Lige prvaka. Poniženje u obliku onih 8:2 bila je kap koja je prelila čašu njegova strpljenja, treću godinu zaredom Barcelona je doživjela pljusku u nokaut fazi Lige prvaka, natjecanja koje Messi tako silno želi još jednom osvojiti prije objesi kopačke o klin.

gol.hr