U organizaciji Kulturno-informativnog centra (KIC) Tomislavgrad, u suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti iz Širokog Brijega u subotu je kod šumarske kuće u Grlima pored Tomislavgrada počela VI. međunarodna likovna kolonija.

Kako je za Fenu kazala ravnateljica KIC-a Danijela Papić, na spomenutoj koloniji sudjeluje 18 akademskih slikara i kipara s područja BiH i Hrvatske, kao i profesori i njihovi studenti s Akademije likovnih umjetnosti sa Širokog Brijega.

”U izuzetno lijepom ambijentu u prirodi i prekrasnoj atmosferi umjetnici su već počeli izražavati svoju kreativnost, a motivi njihovih dijela su uglavnom priroda koja ih okružuje na način na koji je oni doživljavaju”, kazala je Papić.

Kao i ranijih godina, posebnost ove kolonije je sudjelovanje akademskih umjetnika s prostora Tomislavgrada koji žive i rade u BiH i inozemstvu.

”Svi napravljeni radovi s današnje kolonije ubuduće će predstavljati stalni postav naše galerije koja se inače nalazi u sklopu KIC-a”, istaknula je Papić.

Inače, pokrovitelji ove kulturne manifestacije su Federalno ministarstvo kulture i sporta, Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti, Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i sporta Hercegbosanske županije, te općina Tomislavgrad.

Fena/Bljesak.info