Foto: TKD "Buško Blato"

Jučer, u nedjelju, 24.3.2024. godine u Sarajevu je održano državno prvenstvo u taekwondou za mlađe kadete i seniore.

Na natjecanju je nastupilo 250 natjecatelja iz 40 klubova. Naša dva taekwondo kluba, “Buško Blato” i “Koryo-TG” takođe su imali svoje predstavnike na ovom prvenstvu. Za “Buško Blato” nastupio je naš jedini senior Mihael Kovač. Ovo je za njega bio veliki test jer ove godine je prešao u seniore i veću težinsku kategoriju. Ali puno odricanja i naporni treninzi dali su i rezultate tako da je na svom prvom seniorskom nastupu uspio doći do drugog mjesta i osvojiti srebrnu medalju nakon jako neizvjesne finalne borbe pune preokreta.

Foto: TKD “Buško Blato”

Za “Koryo-TG” nastupili su Ružica Križanac u seniorskoj i Imran Hadžić u mlađim kadetima. Oboje su uspjeli doći to postolja i uzeti brončane medalje.

Foto: TKD “Buško Blato”

Čestitamo im, a nakon ovog odličnog rezultata i izbora Darije Sučić iz “Buškog Blata” za najbolju mladu sportašicu Tomislavgrada za prošlu godinu i izbora Ružice Križanac iz “Koryo-TG” za najbolju sportašicu Tomislavgrada, ovo je odličan uvod za najveće taekwondo natjecanje ne samo u Tomislavgradu nego u našoj Hercegbosanskoj županiji koje ćemo ubrzo najaviti a kojem će ova dva kluba biti domaćini, priopćeno je iz Taekwondo kluba “Buško Blato”.