U ponedjeljak, 4. ožujka 2019., u Osnovnoj školi fra Mije Čuića u Bukovici upriličen je „Maskenbal 2019.“.

U veseloj maškaradi sudjelovali su svi učenici zajedno sa svojim učiteljima. Ispred četveročlanog ocjenjivačkog žirija u kojem su sjedili: likovnjakinja Božena Radoš, pedagoginje Lucija Krajina i Kristina Malić te gost Mirko ispred KIC-a, prodefiliralo je 20 skupina.

Ugodno je bilo gledati: Arape, Bebe, Cigane, Dalmatinere, Diplomante, Zastave, Gusare, Indijke, Ježeve, Konobare, Kuhare, Lego kocke, Navijače, Ovce, Ožujsko pivo, Patuljke, Pauke, Pljačkaše, Vojsku i Zvjezdanu noć. Program je vješto i zabavno vodila vjeroučiteljica Matina Sabljić.

I dok su roditelji i svi nazočni uživali u dobro organiziranoj fešti i ponuđenim fritulama i slatkišima, žiri je imao nezahvalnu zadaću koju je odradio kako je najbolje mogao.

Tri skupine su dobile nagrade što su ih osigurali sponzori: „Lovely bags“, „Prodeks“, „Baković“ i „Vibos“.

Treće nagrađeni bili su „Dalmatineri’ iz Roškog Polja; druga nagrada otišla je „Ovcama“ iz Mrkodola, a prvu nagradu dobili su „Kuhari i kuharice“ iz Crvenica.

Bio je ovo dan za pamćenje i vrijedilo je svakog truda. Najljepša nagrada bila su vesela dječja lica i pozitivno ozračje upotpunjeno ugodnim i veselim druženjem.

Iva Bagarić/Tomislavcity