U povodu desetogodišnjega rada Udruge “Naša baština”, u HRT-ovoj emisiji “Dobar dan, Hrvatska” ovih dana gostovao je predsjednik te Udruge Marko Radoš Mara.

Ako ste emisiju propustili, evo prigode da je poslušate i ovdje.

“Nadam se da sam u tih desetak minuta kroz riječ i odabir fotografija dovoljno predstavio udrugu i ljubav koju preko nje iskazujemo prema našoj baštini, a posebno prema Duvanjskom kraju.
Žao mi je što je u zadnji tren za nastup bio spriječen partner i dopredsjednik Udruge i od prošle počasni Duvnjak naš, prijatelj Roman Ozimec, pa smo dio emisije morali malo improvizirati i dio tema nismo otvarali kako je bilo planirano.
Na žalost bilo je premalo vremena da se spomenu svi ljudi koji su doprinijeli rezultatima rada “Naše baštine” i svi rezultati i projekti koji su napravljeni u ovih nepunih deset godina.
Hvala urednici Karolini Vidović Krišto i voditeljima Ljiljani Vinković i Mirku Fodoru koji su i u emisiji, a posebno nakon emisije, iskazali oduševljenje radom naše Udruge i pozitivnom pristupu hrvatskoj baštini.
To se posebno vidjelo kada su inzistirali da se prikaže preko 30 fotografija u emisiji iako im je granica do 10.
Još jednom zahvaljujem svim članovima, partnerima, sponzorima i suradnicima koji su obilježili prvih 10 godina rada Udruge “Naša baština”, napisao je Mara na svojoj Facebook stranici.