U izgradnji ovoga velebnoga objekta sudjeluje i poduzeće Gruda d.o.o. Split, u vlasništvu braće Šarac iz Tomislavgrada.
Cijeli projekt trebao bi biti završen 2021. godine.

Ove jeseni započela je gradnja staklene platforme preko ruba biokovske litice. Riječ je o sraklenom luku, a nalazi se na 12 metara od ruba litice visine 1.228 m, piše dalmacijanews

Osim tzv. Skywalka, uredit će se pješačko-biciklistička staza, postavit će se infopunktovi i panoramske teleskopi, obnoviti i sagraditi odmorišta, dječja igrališta i posjetiteljski centar te će se unaprijediti prijevoz.

Cijeli projekt trebao bi biti završen 2021. godine, a ukupna vrijednost je 34,2 milijuna kuna.
Projekt je naravno, financiran sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a kako je ispričao za Jutarnji voditelj projekta te ujedno i ravnatelj Parka prirode Biokovo, Velimir Vidak Buljan, odlučili su se prijaviti u zadnji čas. Zahvaljujući toj odluci, Biokovo će imati svjetsku građevinu.

Skywalk će imati oblik potkove sa zaštitnom ogradom i podnom plohom izrađenom u potpunosti od stakla. Također, predviđena je i gradnja geološkog stupa s infopločama, odnosno trodimenzionalnog prikaza presjeka geoloških razdoblja i geološkog postanka PP-a Biokovo.

Najviše će se utrošiti u izgradnju posjetiteljskog centra Župa u općini Zagvozd, a trebao bi biti završen za dvije godine. Riječ je o prijemnom i interpretacijsko-edukativnom mjestu gdje će posjetitelji biti upoznati s florom i faunom, mitologijom, geologijom te geografskim obilježjima sjevernog Biokova.

Dalmacijanews/Mandino Selo