Dvije uspješne utrke su iza duvanjskoga sportaša Ljubana Gudelja. U utrci Absolute Biokovo Challenge koja je održana 14. svibnja Ljuban je izborio odlično 3. mjesto.

Vrlo zahtjevnu vertikalnu utrku Absolute Biokovo Challenge sa startom u Makru, a ciljem na vrhu Vošac, dugu 5.1 km i s 1200 m uspona, Ljuban je istrčao iza natjecatelja iz Andore i Njemačke.

Kako navode organizatori, spomenuta utrka starta iz Makra, starog sela iznad Makarske i markiranom planinarskom stazom se penje do kuće na Vošcu na 1422 m nadmorske visine. Sa staze se cijelo vrijeme pruža pogled na Makarsku i srednje dalmatinske otoke. Dio staze prolazi kroz borovu šumu, a kako se diže visočije tako se pogled sve više otvara prema pučinskim otocima i obuhvaća veći dio dalmatinske obale. Brojnim serpentinama, dolazi se do prijevoja Škrabutina odakle se zadnjih 150 metara visinske razlike prolazi najstrmijim dijelom staze do planinarske kuće na Vošcu, gdje je cilj. Kad dođete do daha budite spremni opet izgubiti ga – ovaj put od pogleda, budući je Vošac jedan od najljepših i najpoznatijih vidikovaca na jadranskoj obali.

Staza je namijenjena iskusnim i spremnim trkačima, ali i onima koji planiraju stazu proći u nešto sporijem i ležernijem ritmu budući je vremenski limit za završiti utrku 3 sata.

Rezultatski je Ljuban još uspješniji bio tjedan dana kasnije, 21. svibnja u Italiji kada je izborio izvrsno 2. mjesto u utrci Vesuvio Ultra Marathon.

Tomislavcity